Η καλύτερη ώρα για post στα Social Media το 2019

Η καλύτερη ώρα για post στα Social Media το 2019

Σας έχει ρωτήσει ποτέ κανείς σχετικά με τις επιδόσεις σας στα social media; Ίσως. Σίγουρα όμως δεν σας ρωτάει για να μάθει πόσα likes κερδίσατε στο Facebook. Πόσο μάλλον πόσους followers έχετε στο Instagram. Nα είστε σίγουροι ότι σας ρωτάει, σχετικά με την ανάπτυξη της επιχείρησή σας μέσω του social media marketing. Άραγε το πόσο ενεργοί είστε στα social media, βοηθάει την επιχείρησή σας; Πως μπορείτε να το παρακολουθήσετε αυτό; Εδώ είναι που έρχονται, λοιπόν, τα social media KPIs να παίξουν τον δικό τους ρόλο. Μέσω στατιστικών, μας δίνεται ξεκάθαρα η εικόνα για το ποια είναι η καλύτερη ώρα για post στα social media το 2019.

word and visuals for visual marketing

“Το Visual marketing δεν πουλάει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, πουλάει μια εμπειρία γύρω από την επιχείρησή σου.”

Οι ώρες αιχμής που χρησιμοποιούνται οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, διαφέρουν από τη μία στην άλλη. Φανταστείτε για παράδειγμα, ότι το πρωί οι χρήστες είναι πιο πιθανό να ρίξουν μια ματιά στα τελευταία γεγονότα στο Facebook και το απόγευμα να ρίξουν μια ματιά στο timeline τους στο Instagram.

Ποιες είναι όμως οι ώρες αιχμής για κάθε κοινωνικό δίκτυο;

Βάση στατιστικών, αναμφίβολα οι πιο δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης είναι το Facebook, το Instagram και φυσικά το Twitter. Σε σχέση με άλλες, αυτές οι πλατφόρμες μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε ένα τεράστιο κοινό και εν τέλει αυτό το κοινό, να οδηγηθεί μέσα από τη διαφήμισή σας, στην επιχείρησή σας. Έτσι λοιπόν η καλύτερη ώρα για post στα social media διαμορφώνεται ως εξής:

  • Σύμφωνα με έρευνα λοιπόν, η Τετάρτη φαίνεται ότι είναι η καλύτερη μέρα για να κάνετε τα posts σας στο Facebook, μεταξύ 11:00 το πρωί με 13:00 το μεσημέρι. Την Κυριακή νωρίς το πρωί και γενικά αργά τη νύχτα, είναι οι ώρες με τη λιγότερη απήχηση
  • Οι ιδανικές μέρες να κάνετε post στο Twitter, είναι Τρίτη και Τετάρτη. Τα Σάββατα φαίνεται ότι είναι οι μέρες, με το λιγότερο κοινό.
  • Τετάρτη και Παρασκευή, είναι οι ιδανικές ημέρες για να διαφημίσετε μέσω Instagram την επιχείρησή σας. Οι χρήστες του Instagram όμως, δείχνουν να μην προτιμούν ιδιαίτερα τις Κυριακές.
  • Τέλος μεταξύ Τρίτης και Παρασκευής μπορείτε ιδανικά να χρησιμοποιείτε για τα posts σας, το LinkedIn. Και εδώ η Κυριακή είναι η λιγότερο δημοφιλής ημέρα.

Αυτές οι πληροφορίες και τα στατιστικά, δίνουν μια πολύ βασική εικόνα για το πότε χρησιμοποιούνται οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Αυτή λοιπόν είναι η κατάλληλη στιγμή για να δημοσιεύσετε το περιεχόμενό σας και να προσελκύσετε κόσμο στην επιχείρησή σας, οδηγώντας την σε υψηλά νούμερα επισκεψιμότητας.

Αν προσπαθείτε, αλλά αντιμετωπίζετε προβλήματα με την διαχείριση των κοινωνικών δικτύων της επιχείρησή σας, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Επικοινωνήστε μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας μας εδώ, και αφήστε μας να σας βοηθήσουμε να επιτύχετε τους στόχους σας.

Πηγή: SapLogics